Over René Fransen

René Fransen studeerde biologie aan de Universiteit Utrecht en deed aansluitend promotieonderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, leidend tot een proefschrift dat hij in 1994 met succes verdedigde. Later verschoof zijn interesse naar de journalistiek.
Van 1996 tot april 2012 werkte Fransen als wetenschapsredacteur voor de Universiteitskrant van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna stapte hij over naar Science LinX, het ‘science center’ van de Rijksuniversiteit Groningen waar hij is aangesteld als ‘Science Writer’. Daarnaast schrijft hij wekelijks voor het Nederlands Dagblad en af en toe bladen als BioNieuws en De Ingenieur. Ook werkt hij mee aan het Talent Development Program van de RU Groningen.
René Fransen is lid van een evangelische gemeente, getrouwd en vader van vijf kinderen.

Een gedachte over “Over René Fransen”

  1. Brexit is ongezond voor de Britten“. Ook voor onze Britse broeders is het regelmatig eten van verse groenten goed. Daarom is het een goede ontwikkeling dat door Brexit de eigen boeren en tuinders deze marktmogelijkheden kunnen invullen.
    Zodat het gesleep met AGF en bloemen kan stoppen. Overigens iets dat ook voor andere landen geldt. Slecht voor de NL economie? De NL tuinders kunnen toch bij de marktlokaties gaan telen?
    Moeilijk? nee, maar het vraagt wat omdenken. Zie hoe de glasteelt in Rusland onder moeilijke omstendigheden uitbreidt.

    En als we (EU-bevolking) ons echt over hun voeding zorgen maken kan de rigide EU regelgeving (verbod op bilaterale overeenkomsten) wel een poosje in de kast, zodat we (NL groententelers) met transport van continentale groenten naar het VK kunnen doorgaan totdat de Britten de eigen AGF productie op orde hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

schepping, ontwerp en evolutie

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial