Debat in Amersfoort

amersfoortHet Reformatorisch Dagblad organiseerde gisteren in De Flint in Amersfoort een debat over schepping / evolutie. Zo’n 800 jongeren stelden vragen aan een panel van vier heren.

Vandaag een verslag in het RD, en daarbij op de website een videoverslag. Ik heb de video nog niet bekeken, het geschreven verslag laat zien dat het niet echt tot een open uitwisseling kwam. Het lijkt alsof het debat bleef steken in de vraag of Genesis 1 letterlijk genomen moet worden.

Jochem Douma en Cees Dekker vertegenwoordigden de ‘rekkelijken’, Mart-Jan Paul en A. van Nieuw Amerongen de ‘preciezen’. De predikant die het debat mocht afsluiten liet zien dat Genesis 1 volgens hem alleen letterlijk gelezen kan worden, getuige de slotwoorden:

Ds. Van Aalst: „Ben jij ook verbonden aan het onfeilbare Woord van God, dat je nooit bedriegt? Waarin God als Hij ”dag” zegt, ook ”dag” bedoelt?”

Maar wat bedoelt God als Hij ‘dag’ zegt? Dat is de vraag. Toch goed dat dit soort bijeenkomsten georganiseerd is, zeker voor het RD.

Please follow and like:

Een gedachte over “Debat in Amersfoort”

  1. “Van Nieuw Amerongen: „Als je Gods Woord aanneemt als je basis, word je nergens, nérgens serieus genomen.””

    Wat is dat voor hysterie? Is van Nieuw Amerongen soms ontslagen, of wordt zijn wetenschappelijke werk niet serieus genomen? Heeft Dekker ooit problemen gehad in Delft? Dacht het niet. Van Nieuw Amerongen wil “respect!” voor zijn geloof, terwijl de meeste van zijn collega’s dat als privé zaak zullen zien. Als hij persé wil geloven dat de aarde maar 6000 jaar oud is, of plat met vier hoekpunten, dan doet hij dat maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.