Hete Hangijzers in de top-tien

hhHet boek Hete Hangijzers, neerslag van de gelijknamige lezingenserie die in Delft is gehouden, staat met stip op nummer 2 in de non-fictie top-10 van de christelijke boekhandel.

In het boek heb ik ook een hoofdstuk geschreven, natuurlijk over schepping en evolutie. Dat wordt gevolgd door een ‘chat’ met Hans Hoogerduijn, die ook meewerkt aan het congres Darwin in de kerk in Zwolle. Hans en ik zijn het niet met elkaar eens, maar wel op een erg gemoedelijke wijze…

Hete Hangijzers is een heel aardig boek, ik heb nog niet alles gelezen, maar wat ik gezien heb nodigt uit tot verder denken. Wie alleen pasklare antwoorden wil, kan beter een ander boek uit de top-tien kiezen…

Please follow and like:

8 gedachten over “Hete Hangijzers in de top-tien”

 1. Als ik al die andere rommel in de top-10 zo zie, dan vraag ik me af of het wel zo’n eer is om in een dergelijke top-10 voor te komen. Zo’n top-10 geeft goed aan waar de bezoeker van christelijke boekhandel in geïnteresseerd is.

 2. De top-tien geeft nu eenmaal de smaak in de breedte aan, en bovendien van een beperkt aantal winkels. En tjsa, dan doet Max Lucado het goed. Maar ik ben al lang blij dat er nog enige stevige kost tussen staat.

  ‘Hoe bestaat het’ heeft er ook een tijd in gestaan, Sterrenstof heeft dat soort cijfers nooit gehaald.

 3. Taede,

  Toch is het de kennelijke doelgroep.
  Leuk marketingprobleem:
  Hoe bereik je met iets beters toch je doelgroep, die duidelijk bereikbaar blijkt met “rommel”.

  Roeland

 4. Ik heb het boek helemaal gelezen en het heeft me positief verrast. Goed leesbaar en inhoudelijk redelijk onderhoudend. Het eerste Nederlandstalige boek dat ik echt zal aanraden aan iemand die meer wilt weten over de christelijke antwoorden op moeilijke vragen.

 5. Bijna komisch. Zo af en toe voel ik me hier net Erik in Wollewei (Klein Insectenboek-Bomans) met die door sommigen als kennelijk (heel) moeilijk ervaren vragen.
  Alice in Wonderland (annotated) weer eens oppakken; daar wordt dat ook mooi geïllustreerd.
  Franca Treur lijkt me ook verhelderend.
  Of is dat vanuit “jullie” gezien een afrader ?

  Roeland

 6. @Roeland Heeck,

  Ik weet niet precies wat je nu probeert te zeggen, maar ik probeer me te houden aan de uitspraak van Bill Clifford in het gelijknamige boek van Bomans:

  Men moet een zaklantaarn niet weggooien als blijkt dat deze in de zon geen licht geeft

  groet,

  arnoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.