Christelijke organisaties presenteren Darwincongres

congresEen aantal christelijke organisaties organiseert op 6 juni een landelijk congres over Darwin, onder de titel ‘Darwin in de tuin van Eden‘. Doel is om de discussie over schepping en evolutie verder te brengen dan de loopgravenoorlog die het – althans in de media – tot nu toe was.

De afgelopen maanden is er veel gezegd en geschreven over schepping en evolutie. Maar een echte dialoog over dit complexe onderwerp lijkt nauwelijks van de grond te komen. Standpunten worden soms vanuit loopgraven de wereld ingeslingerd.

Mijn eigen ervaringen zijn wisselend, maar redelijk positief. Hoogtepunt vond ik het congres ‘Darwin in de kerk‘ in Zwolle, waar mensen met zeer tegengestelde meningen gewoon met elkaar in gesprek gingen. Zelf heb ik – ook buiten dit congres, overigens – een aantal goede gesprekken gehad met mensen die volkomen met mij van mening verschillen.

Het congres in juni vindt plaats in de Kruiskerk in Nijkerk. Er komen sprekers met verschillende opvattingen (al zijn de pro-evolutie gelovigen wel in de meerderheid), er wordt gekeken naar wetenschap én naar de Bijbel, en er is een slotdebat met vertegenwoordigers van verschillende stromingen.

Zal het daar tot een open gesprek komen? Vanwege het verwachte aantal bezoekers en het daarbij behorende format zal dat vooral in de wandelgangen moeten plaatsvinden, maar in Zwolle ging dat prima. Ik ben erg benieuwd!

Opgeven kan via de site. Daar vindt u ook het complete programma.

(conflict of interest: ik ben bij de opzet van dit congres betrokken geweest, al werk ik er niet direct aan mee.)

Please follow and like:

3 gedachten over “Christelijke organisaties presenteren Darwincongres”

  1. René,

    Die “fouten” zijn natuurlijk het bespreken waard, maar de reden voor mijn inbreng is een vergelijk met een aantal van de sprekers op 6 juni die ik heb opgezocht en voor zover mogelijk ook afgeluisterd. Naast de vele andere debatvideo’s die ik ken.
    Pas als de propere en de “foute” argumenten naast elkaar worden gezet kan er enige vooruitgang worden geboekt.

    Of in de zin dat er over en weer wordt “bijgesteld”, of in de zin dat wederzijdse “afkatters” moeten beseffen dat diverse geloofssmaken en ook geloofsvrijen desalniettemin samen door de deur naar de toekomst moeten.

    Roeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.