Francis Collins lanceert ‘BioLogos Foundation’ (update)

Francis Collins
Francis Collins

Francis Collins, voormalig directeur van het Amerikaanse National Human Genome Research Institute, heeft een eigen organisatie op het terrein van geloof en wetenschap gelanceerd. De BioLogos Foundation werd gisteren gepresenteerd.

Het woord ‘BioLogos’ lanceerde Collins in zijn boek ‘De taal van God’, als alternatief voor de term ‘theïstische evolutie. Collins wil geloof en wetenschap met elkaar verzoenen. Het doel van de stichting is: “The BioLogos Foundation promotes the search for truth in both the natural and spiritual realms, and seeks to harmonize these different perspectives.

De website moet nog tot wasdom komen, maar bevat al het een en ander aan lezingen en publicaties van het ‘Biologos Team‘. Daarbij bekende namen als Karl Giberson en Darrel Falk.BioLogos zal ook een wekelijks blog vullen op de site van BeliefNet, getiteld ‘Science and the Sacred’.

Ik ben benieuwd welke initiatieven Collins gaat ontwikkelen en wat hij denkt toe te voegen aan de al bestaande organisaties op het terrein van geloof en wetenschap. Het geld voor de organisatie komt overigens – hoe kan het ook anders – van de Templeton Foundation.

Update: Christianity Today publiceerde een interview met Collins, waarin hij de achtergronden van zijn BioLogos Foundation toelicht.

Please follow and like:

Een gedachte over “Francis Collins lanceert ‘BioLogos Foundation’ (update)”

  1. Die ‘The Questions’-sectie is goed. Een helder antwoord geformuleerd op vrijwel alle hete hangijzers rondom ‘theïstische evolutie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.