God en evolutie in Engeland

rescuingdarwin_cover_sm1Groot Brittannië beschikt over een publieke denktank over theologie, Theos. Een boeiende instelling, die deze maand het rapport ‘Rescuing Darwin. God and evolution in Britain today’ hebben uitgebracht. Dit rapport is gratis te downloaden.

Denis Alexander is een van de twee auteurs, en hem ken ik van het Faraday Institute. Een biochemicus met een grote kennis over de relatie tussen geloof en wetenschap en ook een doorleefde kennis van de Bijbel. Zijn boek ‘Creation or Evolution – do we have to choose’ behandelt grofweg dezelfde materie is ‘Gevormd uit sterrenstof’. We komen op veel gebieden tot vergelijkbare conclusies.

Het rapport is de moeite van het lezen waard. Voor wie het Engels beheerst, is het goed te volgen. Een stukje geschiedenis, de relatie tussen evolutie en christendom, de manier waarop atheïsten Darwin inzetten om hun levensovertuiging kracht bij te zetten… Een heel mooi rapport.

Het bevat ook een uitgebreid onderzoek naar de standpunten van de Britse bevolking op het gebied van schepping en/of evolutie. Tien procent bestaat uit jongeaarde creationisten, iets meer (1 op de 7) gelooft dat er iets van een ontwerper betrokken is bij de evolutie en 25 procent gelooft dat de evolutietheorie de ontwikkeling van het leven afdoende verklaart. De helft van de bevolking aarzelt en weet het niet zo goed.

Beleefd aanbevolen!

Please follow and like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.