Jubileum!

Het was mij bijna ontgaan, maar het is vandaag exact 14 jaar geleden dat ‘Gevormd uit Sterrenstof’ verscheen. Op 3 februari 2009 schoof ik aan bij Andries Knevel in ‘Het elfde uur‘ om iets te vertellen over mijn boek, op 13 februari vond de officiële presentatie plaats bij de faculteit Godsdienstwetenschappen van de RUG, met als gastheer toenmalig decaan Geurt Henk van Kooten. Een mooie aanleiding voor een teken van leven op dit blog…

Het boek schreef ik op uitnodiging van Henk Medema (van de uitgeverij Medema – later overgenomen door Jongbloed). En dankzij print-on-demand is het nog steeds verkrijgbaar.

De afgelopen jaren heb ik mij wat minder nadrukkelijk beziggehouden met ‘schepping en evolutie’, mijn aandacht ging meer naar andere thema’s, vooral de medische ethiek rond moderne voortplantingstechnieken.

Maar afgelopen zaterdag heb ik weer eens een ‘workshop’ gegeven voor de VGST in Enschede, en er staan de komende tijd nog een paar lezingen in mijn agenda. Ook hoop ik binnenkort nog een blogpost te schrijven over schepping en de klimaatcrisis. Want de scheppingsleer gaat niet alleen over het verleden, maar ook (en eigenlijk vooral) over het heden en de toekomst.

Please follow and like:

9 gedachten over “Jubileum!”

  1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, René! Kon het ‘Elfde Uur’ niet terugkijken. De hierboven gelinkte website verwijst naar de website NPOStart en daar staat ‘Dit programma is binnenkort beschikbaar (35).’

  2. Dank voor de link, Bart. Ik heb op 10 maart een lezing over schepping/evolutie gegeven aan de EH in Amersfoort, waar Peter een dag eerder zijn verhaal had gedaan. De docent vertelde dat de studenten daar vrij kritisch over waren. The times, they are a-chaging, zullen we maar zeggen. Ik kreeg daar ook wat vragen over chromosoom 2, en nog zo wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.