Jubileum!

Het was mij bijna ontgaan, maar het is vandaag exact 14 jaar geleden dat ‘Gevormd uit Sterrenstof’ verscheen. Op 3 februari 2009 schoof ik aan bij Andries Knevel in ‘Het elfde uur‘ om iets te vertellen over mijn boek, op 13 februari vond de officiële presentatie plaats bij de faculteit Godsdienstwetenschappen van de RUG, met als gastheer toenmalig decaan Geurt Henk van Kooten. Een mooie aanleiding voor een teken van leven op dit blog…

Het boek schreef ik op uitnodiging van Henk Medema (van de uitgeverij Medema – later overgenomen door Jongbloed). En dankzij print-on-demand is het nog steeds verkrijgbaar.

De afgelopen jaren heb ik mij wat minder nadrukkelijk beziggehouden met ‘schepping en evolutie’, mijn aandacht ging meer naar andere thema’s, vooral de medische ethiek rond moderne voortplantingstechnieken.

Maar afgelopen zaterdag heb ik weer eens een ‘workshop’ gegeven voor de VGST in Enschede, en er staan de komende tijd nog een paar lezingen in mijn agenda. Ook hoop ik binnenkort nog een blogpost te schrijven over schepping en de klimaatcrisis. Want de scheppingsleer gaat niet alleen over het verleden, maar ook (en eigenlijk vooral) over het heden en de toekomst.

Please follow and like:

10 gedachten over “Jubileum!”

 1. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, René! Kon het ‘Elfde Uur’ niet terugkijken. De hierboven gelinkte website verwijst naar de website NPOStart en daar staat ‘Dit programma is binnenkort beschikbaar (35).’

 2. Dank voor de link, Bart. Ik heb op 10 maart een lezing over schepping/evolutie gegeven aan de EH in Amersfoort, waar Peter een dag eerder zijn verhaal had gedaan. De docent vertelde dat de studenten daar vrij kritisch over waren. The times, they are a-chaging, zullen we maar zeggen. Ik kreeg daar ook wat vragen over chromosoom 2, en nog zo wat.

 3. Laten we eens kijken naar de Nabeschouwing van het debat met creationist Peter Borger, geschreven door Bart Klink.
  Op 11 maart voerde ik een livedebat met jonge-aarde-creationist Peter Borger.
  Wacht even, het is dus een nabeschouwing van Bart Klink over een debat tussen Peter Borger en Bart Klink.
  We hebben het dus over een slager die zijn eigen vlees keurt. En dat van de concurrent.
  Drie keer raden welk vlees als beste uit de bus komt. Over de concurrent:
  Helaas blijkt veel daarvan niet te kloppen, wat in lijn is met zijn eerdere werk, zoals ik in mijn recensies (Klink, 2009; 2023) en het stuk over junk-DNA (Klink, 2022) reeds aantoonde. Een “onderbouwing” nota bene met allemaal eigen referenties.
  En het wordt ons nog een aantal keren goed ingepeperd: (Klink, 2009) (Klink, 2023) (Klink, 2022). Klink hier en Klink daar.
  Het wordt eentonig. Zullen we dan maar meteen naar het Nawoord gaan?
  Borger zal deze desinformatie waarschijnlijk blijven herhalen, want dat doet hij al jaren.
  Tuurlijk Bart. Gelukkig dat we via jou beschikken over de echte informatie, goedgekeurd door het ministerie van waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.