553 gedachten over “Overdenkingen in tijden van corona”

 1. Het boek van Haushofer is besteld door Eelco van Kampen. Maar we horen daar verder niks over.
  Ronald V. schrijft:

  Haushofers boek lijkt mij ook te behapstukken voor de intelligente leek met een brede belangstelling, zeg, voor een Jaap.

  Kansloos, lijkt me. Ik heb het boek – als enige hier? – helemaal gelezen. Het is überhaupt niet duidelijk welke doelgroep de schrijver voor ogen had. In ieder geval niet de intelligente leek met een brede belangstelling.
  Ook ludo gaat het boek voor die prijs kopen. En hoe beviel dat, ludo?

 2. Ronald V. schrijft:

  Ik zal geen Nienhuys op je af sturen.

  Mag je gerust doen. Hij was één van de mensen die destijds geprobeerd heeft om mij weer “op het rechte pad” te brengen. Zoals je wel weet zonder succes.

  Maar ik denk wel dat [ .. ]

  In plaats van het woord denken zou het woord weten niet misstaan als je iemand van pseudo verdacht wilt maken.
  Afgezien daarvan speel je op de man in plaats van op de bal. Er liggen nogtans genoeg ballen in het veld, peer reviewed nog wel.

  Maar wat zien ik? Er wordt alsnog gespeeld op een bal in plaats van op de man:

  De propositielogica is prachtige wiskunde maar af en toe te beperkt. En daarom zijn er andere wiskundige logica’s ontworpen. Bijvoorbeeld modale logica’s.

  En al deze mathematische logica’s zijn alleen maar succesvol binnen de context van .. mathematische logica’s. In feite is hier sprake van één grote cirkelredenering.
  Je mag er alle bewijsvoeringen op het Mathematics forum op nakijken. Het leeuwendeel gebruikt gewoon de omgangstaal logica. Die is al eeuwenlang nodig en voldoende.

 3. @Han,

  Nog niet gekocht. Ik doe dingen liever in mijn eigen tempo dan dat van anderen. Het lezen ervan ga ik ook in mijn eigen tempo doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.