Voor wie uitgekeken is op netflix en disney+

Ook naar huis verbannen vanwege corona? Thuiswerken vult misschien niet al je tijd, dus wat doe je dan? Nou, je kunt bijvoorbeeld enkele video’s bekijken van het congres over het boek ‘En God zag dat het goed was’, dat in november 2019 plaatsvond in Nijkerk.

Organisator Weet Wat Je Gelooft heeft inmiddels de video’s van de opening met Andries Knevel en de drie samenstellers van het boek (waaronder yours truly) en de eerste twee inhoudelijke themalezingen online staan. De rest volgt ongetwijfeld. Beleefd aanbevelend!

Please follow and like:

3 gedachten over “Voor wie uitgekeken is op netflix en disney+”

 1. Ha ha, leuk geprobeerd! Het wordt geen Netflix, en ook geen congresvideos kijken …. ik probeer de extra tijd te gebruiken een stapeltje wetenschappelijke artikelen eindelijk af te maken 🙂

 2. Nog een aantal opnames van de studiedag bekeken en er zijn wel aardige bijdragen bij .

  O.a tussen Jeroen de Ridder en Gert van de Brink
  die m.i overigens redelijk overeind bleef al ben ik ook met hem niet eens.

  Jeroen stelde o.a dat als een theorie langer mee gaat dat het dan meer is dan een mening en verder dat als je aan de ET twijfelt dat je dan niet selectief te werk mag gaan en dat je dan aan de hele wetenschap (b.v sterrenkunde chemie) moet twijfelen?????
  En verder vind hij dat experimenteel bewijs niet perse beter is dan observatie. In de psychologie is de herhaalbaarheid van experimenten notoir lastig.

  Dit lijkt mij geen sterk standpunt…

  Er is wetenschap die goede voorspellingen geeft, en wetenschap die dat veel minder doet en je hebt wetenschap dat ergens tussen een educated guess zit dan wel op het niveau van extrapolatie op speculatie.
  Extrapolatie op speculatie is nimmer in conflict met religieus geloof want het heeft niet veel meer betekenis dan een sprookje!

  Je mag onzekere kennis niet gelijk trekken met b.v kennis uit de experimentele fysica. De psychologen kunnen er niets aan doen dat hun experimenten vaak niet herhaalbaar zijn. Maar ga dan het belang van die kennis niet gelijk stellen aan natuurwetenschap.
  Het is desalniettemin gewoon leuk om ook over dat soort onderwerpen na te denken . Hetzelfde geldt voor economie , of literatuur”wetenschap”

  Aan de andere kant heb je visies op de bijbel die in het verleden ontwikkeld zijn die niet perse de enige mogelijkheid zijn .
  De 7 dagen niet gezien de voorstelling dat het -tijdmeten- pas begon op de vierde dag, (zeker heel opmerkelijk maar wel consistent) en evolutie is niet perse een probleem gezien de frase “en de aarde bracht voort” in Genesis 1
  De mens kwam als “laatste” met een aantal opmerkelijke eigenschappen , zoals kennis van goed en kwaad , de mogelijkheid de aarde te “beheren” , sterke neiging tot geloof in God etc

  Dit dit alles klopt als een bus en is niet in conflict met de wetenschap. Een oude aarde is niet perse een probleem en in ieder geval een behoorlijk deel van Common Descent ook niet . Maar ik heb nog nooit een goed verhaal gehoord hoe b.v een gewervelde oog is ontstaan , en ontstaan van eukaryote cellen is helemaal vaag. Er is geen reden om dat voor waar aan te nemen totdat er een goed verhaal/hypothese is liefst met enige experimentele ondersteuning

Reacties zijn gesloten.