Agenda: boekpresentatie (en nog zo wat)

Op 1 maart ben ik ‘s avonds aanwezig bij de presentie van het boek ‘Professor, bestaat God?’ bij boekhandel Riemer. Samen met RUG hoogleraar Franjo Weissing zal ik een reactie geven op het boek dat is geschreven door RUG hoogleraar sterrenkunde Peter Barthel. Hoogleraar theologie Geurt Henk van Kooten leidt de avond.

Het boekje is een uitwerking van een antwoord dat Barthel in 2014 gaf op de vraag van de toen zevenjarige Anco. De RUG bestond 400 jaar en gaf mensen gelegenheid om 400 vragen in te leveren die door RUG onderzoekers beantwoord werden. De vraag van Anco was er een van.

Iedereen is welkom, de presentatie beging om 20:00 en duurt maximaal tot half tien. Riemer heeft behalve een aangenaam krakende vloer ook een koffiehoek!

Op 24 februari is er een presentatie in Amsterdam, waar Taede Smedes de touwtjes in handen mag houden.

Andere activiteiten de komende weken: half maart geef ik bij de Nederlandse Patiënten Vereniging een lezing over nieuwe genetische technieken, met nadruk op toepassingen bij de mens. Dit is een besloten bijeenkomst. Het is geen ‘schepping-evolutie’ onderwerp, maar wel ‘geloof en wetenschap’. Over gentech, maar dan in de landbouw, heb ik inmiddels twee keer een gastcollege gegeven bij de CHE.

En in april moet ik een verhaal klaar hebben over ‘Creationisme: wetenschapsopvatting, bijbelvisie, hun voornaamste kritiekpunten op TE’ voor een gesprekskring van christen-wetenschappers (van filosofie via theologie tot natuurwetenschap). Ook dit is besloten. Maar genoeg te doen dus.

Please follow and like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.