Darwin 205 jaar

Bron: http://www.darwinproject.ac.uk/editors-blog/2012/02/10/happy-203rd-birthday-charles-darwin/
Bron: http://www.darwinproject.ac.uk/editors-blog/2012/02/10/happy-203rd-birthday-charles-darwin/

Het is 12 februari, ‘Darwin Day’ volgens sommigen. In ieder geval is het vandaag 205 jaar geleden dat Charles Darwin is geboren.

Ter gelegenheid van het Darwin Weekend en het eerste lustrum van ‘Gevormd uit sterrenstof’ schreef ik voor het ND-katern Gulliver op 7 februari een essay: Wat ik leerde van vijf jaar Darwin debat. Dat leverde veel positieve en een paar negatieve reacties op. Het essay verschijnt vermoedelijk over een week of zo op deze site. Op de site Geloof en wetenschap.nl staat een kort bericht naar aanleiding van dit stuk.

Morgen een lezing op een school in Utrecht, volgende maand in Amsterdam Zuid Oost en verder lopen er nog wat projecten op het terrein van Geloof en Wetenschap.

Maar vandaag geen tijd voor nadere beschouwingen. Stukjes schrijven voor de krant, lezing voorbereiden en nog wat meer werkzaamheden.

Please follow and like:

8 gedachten over “Darwin 205 jaar”

 1. @Eelco, nee, niet echt. Darwin Weekend (of Evolution Weekend) is het weekend voor de geboortedag, en wordt onder meer ‘gevierd’ via het Clergy Letter Project, zie Geloofenwetenschap.nl.
  Verder volg ik de twitterstream van Richard Dawkins, en daar verschijnen rond die tijd oproepen om Darwin Day (geboortedag) officieel te gaan vieren. Soort atheïstische heiligendag dus ;).

 2. Als Darwin nooit geboren was geweest, zouden wij dan nooit geweten hebben van de hoed en de rand. Er is nog steeds niet bewezen dat een dier compleet veranderd in een andere species. Olifant ontstaan uit de muis? eigenlijk kun je stellen dat er meer dieren zijn uitgestorven, dan er door “al dan niet” evolutie zijn bijgekomen. En vieren zij met deze herdenking lustrum(manifestatie)dat Darwin zich na vele mutaties zo hij dacht, zich zelf kon spiegelen, en zichzelf ontdekte als product van de genetische apen lijn. Hoezo intelligentie bij apen? zie link
  http://www.youtube.com/watch?v=WLYG7QYB1aI

 3. Het einde van Darwin werd in mijn boek aangekondigt…dit 2012 artikel in Nature bevestigd het:

  http://www.nature.com/news/phylogeny-rewriting-evolution-1.10885

  De nieuwe miRNA genen, die we overal ontdekken in de genomen van organismen, en een regelfunctie mbt genexpressie en activiteit vervullen, zetten de Darwinistische afstammingsbomen volledig op de kop. Erger nog, ze weerleggen alles wat men op basis van reguliere eiwitgenen “bedacht”.

  Nature rapporteert in 2012:

  “I’ve looked at thousands of microRNA genes, and I can’t find a single example that would support the traditional tree,” zegt Peterson, moleculair bioloog in Nature.

  En: The technique “just changes everything about our understanding of mammal evolution”.

  Darwin werd voorgoed en voor altijd weerlegd door microRNA genen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.