Darwin in Nijkerk

darwin-in-de-tuin-van-edenAfgelopen zaterdag bezocht ik het congres ‘Darwin in de tuin van Eden’, dat was bedoeld om christenen met een verschillende opvatting over schepping en/of evolutie met elkaar in gesprek te brengen. Door drukte (nog?) geen uitgebreid verslag, maar even een paar links naar andere verslagen en een paar korte opmerkingen.

Het Nederlands Dagblad had vandaag een positief verslag, het Reformatorisch Dagblad heeft een wat neutraal stukje op de website staan. En de EO besteedde er afgelopen zaterdag al aandacht aan (hier de podcast, het item begint na 48 minuten).

UPDATE: ook het Friesch Dagblad heeft een verslag. En op de site evolutie.blog staat een impressie geschreven door Gerdien de Jong.

Mijn eigen impressie: de sfeer was op zich goed, maar er was misschien wat te weinig gesprek. Veel vragen kwamen uit de hoek van het jongeaarde creationisme, gericht op de sprekers die evolutie niet afwezen. Dat was vooral jammer voor het slotdebat. Door meer regie (door het panel te laten ingaan op stellingen) was dat wat evenwichtiger verlopen, denk ik.

Dat er 300+ mensen waren, is op zich mooi. Cors Visser van ForumC zegt in het EO-programma dat er een vervolg op moet komen, en dat lijkt me een goed idee. Praten over de relatie geloof/wetenschap is gewoon nodig.

O ja, ook gespot op het congres: de tweede druk van Gevormd uit sterrenstof! Binnenkort ook bij u in de boekhandel…

Please follow and like:

4 gedachten over “Darwin in Nijkerk”

  1. Uit het stukje in het Reformatorisch Dagblad zou je zelfs op kunnen maken dat Ouweneel een van de sprekers was. Het moet een behoorlijk probleem zijn geweest voor het RefDag: een verslag maken van een congres georganiseerd door Christelijke organisaties, maar met een tendens die RefDag zal verfoeien.

  2. Intressant artikel over Darwin. Ben benieuwd na de discussie die plaats gevonden heeft en wat men daar van vond!
    Is er binnenkort weer een congres over Darwin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.