Darwinmagazine RD: de aarde

aarde2Het Reformatorisch Dagblad heeft het Darwinmagazine over de aarde op de site gezet. Allereerst, complimenten over vormgeving en uitvoerig. Ziet er mooi uit.

Dan de inhoud. Hier minder punten van mij. Het Darwinmagazine wil uitleggen hoe er over de aarde gedacht wordt, door ‘reguliere’ wetenschappers en jongeaarde creationisten. Er komen weer veel klassieke jongeaarde argumenten om de hoek kijken. Het uniformitarianisme is een stroming die iedere catastrofe afwijst, (bijna) alle aardlagen zijn onderwater afgezet, het aardmagnetisch veld neemt af, er zit te weinig zout in de oceaan, en RATE heeft aangetoond dat radiodateringen niet kloppen.

Aardig detail: waar het uniformitarianisme wordt afgewezen, extrapoleren de auteurs rustig de afnamen van het magnetisch veld die over een beperkte periode is gemeten terug naar achteren. Maar dat mag toch helemaal niet? Dat is niet reproduceerbaar! Ten minste, dat roepen ze als oude-aarde geologen dit soort dingen doen met geologische processen.

Verder nemen de ‘evolutionistische’ (of uniformitaristische) wetenschappers in dit digizine van alles aan – en  geen woord over de bergen bewijsmateriaal waar die aannames op steunen. De lezer krijgt zo een heel scheef beeld van de werkelijkheid: de creationisten snappen alles en hebben overal bewijs voor, de oude-aarde geologen snappen niets en doen maar wat. Ik blijf dit zorgelijk vinden.

Ik ga hier niet alle claims uit het Digizine ‘debunken’, dat kost te veel tijd. Mocht er iemand een specifieke vraag hebben, dan wil ik daar wel op ingaan.

Please follow and like:

Een gedachte over “Darwinmagazine RD: de aarde”

  1. Het ergste is dat ze extrapoleren met een exponentiële functie, terwijl er helemaal geen aanwijzing is dat de aardmagnetisch veld ook werkelijk exponentieel afneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.