Evolutie maakt de schepping groter

hete-hangijzersMijn hoofdstuk uit het boek Hete Hangijzer (nog steeds verkrijgbaar!) staat nu ook op de site geloofenwetenschap.nl. Je kunt het downloaden als pdf en op je gemak lezen. Het is een paar jaar oud, maar volgens mij nog best leesbaar. Feitelijk is het een zeer gecondenseerde versie van ‘Gevormd uit Sterrenstof’, met bewijs voor evolutie en een oude aarde, een kritiek op creationisme en intelligent design en de theologische implicaties van evolutie. Een soort primitieve voorouder van het meer uitgewerkte boek, zeg maar.

Veel leesplezier!

Please follow and like:

7 gedachten over “Evolutie maakt de schepping groter”

 1. Evolutie kan een eventuele schepping alleen maar groter maken als zo’n schepping daadwerkelijk heeft plaatsgevonden … en daar is geen enkel bewijs voor.

  In plaats van ‘de schepping’ in de titel zou er dus ‘een mogelijke schepping’ moeten staan.

 2. @Eelco, wanneer dit een wetenschappelijke studie zou zijn, zou je gelijk hebben. Maar het stuk neemt a priori aan dat de realiteit geschapen is.

 3. Dan is het, wat mij betreft, niet interessant … sorry.

  Maar het ging me om de titel: dat is wat ik als eerste lees, en dan knaagt er al gelijk wat.

 4. Het is een hoofdstuk uit een boek (dus geen zelfstandig artikel) met zeventien ‘hete hangijzers’. Mijn stuk staat onder het hangijzer ‘Wat is het nu, schepping of evolutie?’ en daaruit volgt de titel.

 5. Maar als ik op dit blog kom, lees ik die titel als eerste.

  Andere volgorde 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.