Frank blogt over Sterrenstof

blogkop31Frank van der Zwan, de man achter de ‘EO-herroep’ blog (inmiddels gesloten) en iemand die op deze site met wat mensen in discussie is gegaan, zal op zijn eigen blog ‘Gevormd uit sterrenstof’ hoofdstuk voor hoofdstuk bespreken.

In de eerste bijdrage zet hij zijn uitgangspunten uiteen. Dat is altijd een mooi begin in dit soort ondernemingen. Veel van zijn punten kan ik waarderen – eigenlijk allemaal wel. Maar ééntje bevreemd mij”

Hét antwoord op de vraag schepping (en hoe dan precies) of evolutie zullen we op aarde waarschijnlijk niet krijgen: er zullen altijd vragen blijven rondom de schepping en de Bijbel laat ruimte voor meerdere interpretaties (hoewel naar mijn stellige overtuiging niet voor TE).”

Ondanks zijn volgende punt – dat hij echt eerlijk naar de argumenten wil kijken – bouwt hij hier alvast een soort grens in. Jammer, en vreemd, ook in het licht van de volgende bijdrage, waarin hij na- en voorwoord onder de loep neemt. Zijn belangrijkste kritiek op het voorwoord is, dat Cees Dekker al een voorschot neemt op de conclusie.

Nu ja, ik zal de blog van Frank (waar hij mij zelf overigens op attendeerde) in de gaten houden en waar nodig reageren – hier of daar. En ik roep andere deelnemers aan de discussie op de uitwisseling beleefd en feitelijk te houden!

Wordt vervolgd…

Please follow and like:

6 gedachten over “Frank blogt over Sterrenstof”

 1. Misschien dat dit niet helemaal goed verwoord is inderdaad. Het is OP DIT MOMENT mijn stellige overtuiging dat de Bijbel geen ruimte laat voor TE. Ik vermoed niet dat Sterrenstof mijn denken daarover gaat veranderen (ik acht de Bijbel en evolutie onverenigbaar met name vanwege het karakter van God), maar daar kom ik pas achter als ik verder ben ik het boek. Ik heb nu trouwens ho. 1 en 2 al gelezen, maar het ‘recenseren’ daarvan gaat minder snel dan het lezen. Ik hoop iig deze week nog ho. 1 te bespreken.

 2. Frank,
  Misschien twee boeken naast elkaar lezen ?
  Zojuist uitgekomen:
  “Why evolution is true” door Jerry A. Coyne.

  Roeland

 3. OK, Frank, dat is verhelderend. Laat je niet opjagen, een weloverwogen debat is beter dan een snel debat (iets wat in dit tjidsgewricht helaas nogal eens wordt vergeten).

 4. Albert, bedoel je dan ‘de meerderheid’ van de christenen of van de christelijke wetenschappers of van alle wetenschappers…?

 5. Waarheid wordt niet geleerd, waarheid wordt ontdekt. En waarheid maakt vrij. Jezus ís de Waarheid ergo Jezus maakt vrij. Wat een Goede Vrijdag vandaag! Hij stierf opdat wij de Waarheid kennen mochten. Halleluja, Jezus is Heer! Hij overwon de dood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.