Lees en Luisterfestival

leesluister2Goed, dat was dus het Lees en Luister Festival. 2 x 2 uur in de auto, zo’n 400 km voor een debat van 25 minuten met Hans Hoogerduijn voor een stevige handvol toehoorders.

Maar het debat was leuk, de nazit in zeer kleine kring ook. Wat daar in ieder geval is getoond, is dat je als christenen gewoon kunt praten  – zelfs met de nodige humor en zelfspot – over een ‘beladen’ onderwerp als schepping en evolutie. En als een paar mensen dat hebben opgepikt, is het wat mij betreft geen verspilde moeite geweest.

Het festival begon voor mij met een lezing door Rien van den Berg over ‘zijn’ project ‘Psalmen voor nu‘. Over hoe psalmen te lezen en te analyseren. Rien is  – naast ND-journalist – ook dichter, en gaf een prachtige uitleg. Daarna kon de dag eigenlijk al niet meer stuk.

Verder een stevige discussie gehad bij de stand van uitgeverij Johannes Multimedia, naar aanleiding van hun nieuwe boekje ‘95 stellingen tegen evolutie‘. Volgens mij is dat de uigave die in de eerdere post over de nieuwe scheppingsfolder is genoemd. Een vertaling van een Duits boekje, schijnt.

Ik heb de stellingen niet allemaal doorgelezen, maar er stond een erg slecht lemma in over pseudogenen (redenering: sommige pseudogenen bleken een functie te hebben, dus pseudogenen bestaan niet), en over koolstof-14 (zie elders op deze site). Weer een boek dat ongeldige argumenten tegen evolutie probeert te slijten. De discussie bij de stand was helaas niet zo ontspannen als later met Hans. Beetje te verbeten, jammer genoeg.

Maar het latere debat was dus wel leuk. Hans vertelde ook, dat er begin 2010 een vervolg wordt gegeven aan ‘Darwin in de Kerk’, het congres dat eerder dit jaar in Zwolle-Berkum plaatsvond. Ik schijn ook weer te mogen komen, en dat zal ik met veel plezier doen.

Het ND had vandaag een verslag, maar dat staat niet op de site. Bij het RD is dat wel het geval, zie hier.

Please follow and like:

5 gedachten over “Lees en Luisterfestival”

  1. @ René
    RE: “Verder een stevige discussie gehad bij de stand van uitgeverij Johannes Multimedia, naar aanleiding van hun nieuwe boekje ‘95 stellingen tegen evolutie‘. Volgens mij is dat de uigave die in de eerdere post over de nieuwe scheppingsfolder is genoemd. Een vertaling van een Duits boekje, schijnt.”

    JA: “Misschien is dit wat om commetaar te leveren als de stellingen uit zijn (of nu).

    “Daar wij er op uit zijn fouten te corrigeren, verzoeken wij u, om feedback te geven en conform de actuele stand van de wetenschap veranderingsvoorstellen toe te sturen. Onze contactgegevens alsook de meest actuele versie van de 95 stellingen vindt u op http://www.0095.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.