Nog een recensie gevonden

cover-klSoms kan Google je ineens verrassen met een nieuw resultaat. Ik haal mijn naam & boek regelmatig door de zoekmachine, ook om te zien of en waar er over gediscussieerd wordt. En afgelopen week trof ik ineens een recensie aan, in het blad Band van de Filadelfia Zending. De recensie staat op pagina 7.

De recensie dateert van afgelopen voorjaar. Dat ik ‘m toch even meld, is vooral door de toon van het stuk. Het is een korte bespreking, waarin vooral de flaptekst en het nawoord van Henk Medema worden aangehaald.  Maar het is een verademing, om een tekst als deze te lezen: “Het blijft mijns inziens de verantwoordelijkheid van de lezer zelf om vanuit zijn eigen geloofsovertuiging een standpunt te bepalen.”

Dat is wat ik graag zou zien. Dat mensen gaan nadenken, hun eigen standpunt bepalen. En elkaar daarbij de ruimte laten om vanuit de eigen geloofsovertuiging een keuze te maken. Het is een mooi geluid, in een vaak gepolariseerde discussie. Daarom wilde ik het toch even op deze site onder de aandacht brengen.

Ander opvallend punt: het stuk staat in het blad van een zendingsorganisatie. Voortgekomen uit de Vergadering der gelovigen, waar uitgever Henk Medema ook toe behoort, dat wel. Maar blijkbaar is in hun achterban voldoende openheid om zo’n recensie te plaatsen.

Please follow and like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.