Nog meer over nieuwe atheïsten

lat_logo_innerIn mijn vorige post ging het ook even over de ‘nieuwe atheïsten’. De Los Angeles Times van 11 augustus heeft een OpEd over deze ‘nieuwe atheïsten’. De schrijver vergelijkt de confronterende aanvallen van Dawkins c.s. op iedereen die nog in God durft te geloven (los van hun denken over wetenschap en evolutie) met die van de AAAS, de National Academy of Sciences en het National Center for Science Education. Die organisaties maken zich hard voor wetenschap, maar respecteren ieders geloof. Een aardig stuk. De stijl van bijvoorbeeld Pharyngula wordt kritisch besproken. Schelden lijkt me inderdaad niet de goede manier. Over het boek van Richard Dawkins dat binnenkort verschijnt zegt de auteur:

“It will surely be an impressive display, as Dawkins excels at making the case for evolution. But it’s also fair to ask: Who in the United States will read Dawkins’ new book (or ones like it) and have any sort of epiphany, or change his or her mind?

Niet de doelgroep. Dawkins preekt voor de evolutiegelovigen (noot: dit is een woordspeling op een anglicisme, dus ga geen opgewonden reacties over dit woordgebruik schrijven 😉

Ik denk dat het hakken op religie om evolutie te promoten niemand helpt. Daarnaast blijft het – zoals ik ook in ‘Gevormd uit sterrenstof’ betoog – een feit, dat wetenschap geen definitieve uitspraak kan doen over religie.

Please follow and like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.