Opnieuw Andries Knevel

76733-aNa zijn interview in Visie blikt Andries Knevel opnieuw terug op de afgelopen weken, nu via een interview in het Reformatorisch Dagblad. Veel van wat hij zegt staat ook al in het Visie-interview. Knevel zegt verder dat hij graag een paar programma’s wil maken met mensen als Francis Collins (geneticus, auteur van De taal van God) of de theoloog Alister McGrath.

Opvallend: ook na zijn boek ‘Is het waar’, waarin Knevel uitgebreid stilstaat bij de opstanding en uitgebreid beschrijft dat hij daar volop in gelooft, wordt hem toch de vraag voorgelegd: “Staat nog steeds de vraag overeind waarom we volgens u Genesis 1 niet letterlijk moeten lezen, maar wel de Bijbelgedeelten over de opstanding van de Heere Jezus.” Daar ging nou net dat boek over. Dit blijft maar terugkomen.

Een moeie uitsmijter bij dit artikel:

Ik denk dat het goed is dat wij als christenen prangende vragen niet negeren. Als je te lang de deksel op een pan zet, ontploft de pan. Speel in op vragen die leven, maar doe dat wel in een sfeer van zoeken en vertrouwen.”

Dat is zo belangrijk. Veel kerken en christelijke organisaties proberen angstvallig de deksel op de pan te houden, ze zijn bang voor wat er gebeurt wanneer ze gaan roeren. Maar op den duur krijg je daardoor juist een ongecontroleerde ontploffing.

Please follow and like:

Een gedachte over “Opnieuw Andries Knevel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.