Precambrisch fossiel reptiel gevonden

ediacaran_lizardEen fossiel van een reptiel met een nog intacte huid is gevonden in een precambrische aardlaag. Critici van de evolutietheorie zien hierin een vervulling van de stelling van Haldane, die luidt dat de vondst van een fossiel konijn in precambrische aardlagen de evolutietheorie zou falsificeren.

De vondst is bekend gemaakt door Chris Nedin, medewerker van de site TalkOrigins, die juist is opgericht op creationisme te bestrijden. Answers in  Genesis heeft nog niet gereageerd op deze spectaculaire vondst.

Overigens dient te worden opgemerkt dat deze vondst als zodanig geen vervulling van de stelling van Haldane is. Het gaat immers niet om een konijn, maar om een reptiel. De vraag of het konijn van Haldane metaforisch kan worden opgevat is nog niet beantwoord. Evolutionisten die reageren op het bericht lijken vooralsnog uit te gaan van een letterlijke lezing van Haldane, en stellen dat zij pas van mening zullen veranderen wanneer er een echt precambrisch konijn wordt gevonden.

Please follow and like:

3 gedachten over “Precambrisch fossiel reptiel gevonden”

  1. Dan leggen we Haldane inderdaad gewoon metaforisch uit. Wat christenen kunnen met Genesis, kunnen wij van het Groot Atheïstisch EvolutieComplot (GAEC) ook met Haldane! We blijven dat dan zo vaak en zo hard roepen, dat uiteindelijk niemand nog denkt dat Haldane het ooit historisch bedoeld heeft. En eenieder die wat anders beweert, betichten we gewoon van hermeneutische onkunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.