Voorouderloze T. rex?

trexIk had het even gemist, maar de serie over evolutie voor jongeren die het Reformatorisch Dagblad heeft gebracht, beleefde vorige week haar laatste aflevering. In dit geval gaat het om de constatering, dat er van veel dinosauriërs, zoals T. rex of de triceratops geen dino-voorouders zijn gevonden. Een gebrek aan tussenvormen dus.

Nu blinkt de jongerenserie niet echt uit door diepgang. In dit geval heeft men het recente nieuws ook een beetje gemist. Een poosje geleden berichtte ik op deze site juist dat er een T. rex voorouder was aangetroffen, de Xiongguanlong baimoensis.

Natuurlijk kan je zeggen dat dit geen voorouder is. Dan ontstaat overigens een ander probleem. Jongeaarde creationist Hans Hoogerduijn betoogt bijvoorbeeld dat alle dino’s zijn ontstaan vanuit vier oer-dino’s die in de ark van Noach aanwezig waren. De dino’s zijn in een periode van 700 jaar opgekomen en weer onder gegaan. Volgens deze hypothese moeten er dus juist wel overgangsvormen van dinosauriërs aanwezig zijn.

Enfin, de jongerenserie is afgelopen, het aantal Darwin-artikelen in het RD neemt sowieso wat af. Misschien dat er dit najaar (wanneer de ‘Origins of Species’ exact 150 jaar geleden is gepubliceerd) een nieuwe Darwin-golf komt.

Please follow and like:

Een gedachte over “Voorouderloze T. rex?”

  1. De afleveringen ‘walvis’ van 23 juni en ‘wandelende vis’ van 9 juni laten hetzelfde gebrek aan informatie en dezelfde overmaat indoctrinatie zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.