Zaterdag: Darwin in de kerk

congreslogo3Een reminder: a.s. zaterdag is in Zwolle het symposium ‘Darwin in de kerk‘, met een terugblik op het Darwinjaar en de vragen die er nog zijn. Er komen sessies over biologie, geologie en theologie.

Peter Borger zal er iets komen vertellen over zijn boek, met een kritische bespreking van Herman van Eck. Ik ben daarbij gespreksleider. Wat nog interessant gaat worden.

Please follow and like:

7 gedachten over “Zaterdag: Darwin in de kerk”

 1. In ieder geval niet live. Er is sprake van, dat alles wordt opgenomen en op internet zal verschijnen (net als de bijdragen van vorig jaar, zie de site). Maar dat duurde toen wel even…

 2. Beste René,

  Het was goed je te hebben ontmoet vandaag. Er was geen haardvuur en een biertje, maar het heeft mij wel goed gedaan.

  groet,

  arnoud

 3. Ha René,

  Ik ben benieuwd hoe je tegen deze aangekeken hebt. Er zal vast wel een verslagje komen, toch? Ik en ook jij was te druk in gesprek met andere mensen om even met jou te kunnen spreken. Ook vind ik het jammer dat ik Arnoud niet even gesproken heb.

 4. @René,

  Ik heb gisteren pas je artikel gelezen in het ND van vrijdag. Nuchter en ik ben het wel met je eens over het algemeen. Moeilijk vind ik wel de vraag, wanneer je elkaar erkent als voluit christen. Wat is dat precies.

  En sommige onderwerpen zijn ook duidelijk verweven met de acceptatie van de evolutietheorie. De vrije wil van de mens bijvoorbeeld (je noemt het thema uitverkiezing). In jouw boek kom je op blz. 275 eigenlijk tot de conclusie dat een vrije wil nodig is om evolutie te verenigen met het christelijk geloof.

  Er liggen hier echt grote vragen, die je niet zondermeer naar de theologen en filosofen toe kunt schuiven. Niet dat je dat expliciet doet, maar ik vind het wel frappant dat je je eigen site niet noemt in het stuk. Het lijkt wel of jouw taak erop zit en dat nu de theologen aan bod moeten. Ik weet wel, dat heeft met tijd en prioriteit te maken, er zit maar 24 uur in een dag. Toch ben ik van mening dat je hierop te weinig en te eenvoudig hebt gereflecteerd in je boek en op deze site, juist omdat het je doel was om geloof en wetenschap dichter bij elkaar te brengen.

  groet,

  Arnoud

 5. Ja, ik was er ook. Jij dus ook…. Jammer dat ik je niet gesproken heb. Janus heb ik wel gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.