Junk DNA toch echt junk?

junk-dnaOoit meenden biologen dat zo’n 96 procent van ons DNA bestaat uit niet-functionele ‘junk’. Rotzooi-DNA. De laatste jaren kwamen er aanwijzingen dat er toch meer aan de hand was: junk-DNA zou wel degelijk een functie hebben. Dat past in het straatje van creationisten, die dit zien als een bewijs van goed ontwerp van het DNA.

Maar nu is er een studie verschenen die in ieder geval een deel van het bewijs voor functionaliteit van het ‘junk-DNA’ weer ontkracht. Ik moet bekennen dat ik dit artikel nog niet helemaal goed kan interpreteren, ik heb nog wat vragen uitstaan, maar bij Panda’s Thumb is er al een blog over geschreven. Met veel tromgeroffel wordt functioneel junk-DNA als argument voor creationisten ten grave gedragen. Als gezegd, ik kan de implicaties nog niet helemaal inschatten. Wordt vervolgd, ongetwijfeld…

Please follow and like:

Een gedachte over “Junk DNA toch echt junk?”

  1. Het is inderdaad een beetje komen en gaan met ‘junk’ DNA, wat natuurlijk een waardeloze term is. ‘Dark matter’ DNA is een aardig alternatief, maar een beetje gekopieerd van je weet wel wie ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.