Tolerantie

new-scientistEen aardige bijdrage van Michael Schermer in een special van New Scientist over ‘Denialism’. Niet alleen schepping/evolutie, overigens. Schermer pleit voor tolerantie – wat natuurlijk wat anders is dan ‘equal time’ .

En nog een tijdschrift om hier in de etalage te zetten: Philosophy now, over de vraag ‘Is God really dead?’ Ik ben tot nu toe alleen maar toegekomen aan de bijdrage van Michael Anthony, die het bewijs voor atheïsme onderzoekt. Benieuwd wat Bart hier van vindt!

Later nog een spannende ontwikkeling binnen de wetenschap, maar dat is nu nog onder embargo. Maar het is wel heel boeiend. Iets met genen, meer kan ik niet verklappen…

Please follow and like:

4 gedachten over “Tolerantie”

 1. Of atheïsten hun standpunt moeten kunnen staven met evidentie zoals Michael Anthony eist lijkt me een enigszins twijfelachtig standpunt. De analogie met de discussie of er bewustzijn bestaat bij aardwormen , gaat volgens mij niet op omdat het hier een vraag betreft over een eigenschap van bestaande objecten(aardwormen) , niet over het bestaan van aardwormen

  Als atheïsten zeggen dat de bewijslast ligt bij de gelovigen , dan denk ik dat dat klopt en dat proberen gelovigen ook.

  Een belangrijk verschil tussen geloof in God en geloof in b.v Sinterklaas of de theepot van Russell is o.a de dikte van het boek dat je nodig hebt om te bewijzen dat ze niet bestaan!

  “God als misvatting” is bijv een verweer van 450 blz op o.a op argumenten van gelovigen waarmee Dawkins probeert aan te tonen dat het geloof in God geen basis zou hebben.
  Het is in zijn boek echter opvallend hoe breed het effect is van dat geloof in een niet objectief waarneembare entiteit .
  Nu is hij (hoe verrassend) niet erg enthousiast over die effecten, maar dat is niet hetzelfde als geen reden vinden voor het bestaan van God.

 2. René: “Later nog een spannende ontwikkeling binnen de wetenschap, maar dat is nu nog onder embargo. Maar het is wel heel boeiend. Iets met genen, meer kan ik niet verklappen…”

  Dat is gemeen !

 3. @ Eelco, dat was de synthetische cel van Craig Venter. Hoort bij het vak, dingen onder de pet moeten houden. Ik heb vanochtend 7 sterrenkundige berichten met een embargo in m’n mailbox…

 4. “Ik heb vanochtend 7 sterrenkundige berichten met een embargo in m’n mailbox…”

  Zo mogelijk nóg gemener !!!

  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.