Twee links

winkel-voorkantWeer terug van een weekje Ouddorp. Leuk om in de plaatselijke christelijke boekhandel een exemplaar van ‘Gevormd uit sterrenstof’ te zien liggen, samen met een serie andere boeken over het onderwerp. Ik heb er een wat ouder boekje van Evert van der Heide gekocht, met de weerslag van een Europees Creationistisch congres. Daarover later wellicht meer.

Weer thuis wat achterstallige mail, waaronder twee verwijzingen die ik hier even wil doorgeven. De eerste is een stukje in het Reformatorisch Dagblad, een recensie van enkele boeken waaronder ‘Coming to grips with Genesis’. Geen verrassingen in dit stuk.

De tweede link is ook niet heel verrassend, een interview in Christianity Today met Francis Collins over geloof en wetenschap, en de reacties op ‘De Taal van God’. Opvallend wel de interviewer, Karl Giberson, met wie Collins de site ‘BioLogos’ heeft opgericht. Wanneer Collins baas van de NIH wordt (zie vorige post) neemt Giberson de boel over. Beetje raar, al stelt Giberson wel een aantal goede vragen.

Over jonge christenen die een anti-evolutionaire opvoeding hebben gekregen, zegt Collins dit:

“But it’s an awful circumstance we’ve put young people in. Many of them, raised in conservative Christian homes and taught that evolution is wrong, send emails to me every week. They are in crisis, trying to figure out whether the church that seems to be lying to them about origins is lying to them about everything else. The God of all truth cannot be served by such noble lies, and yet the church has been caught up in that, despite its best intentions.”

Dit soort opmerkingen raakt mij toch iedere keer weer.

Please follow and like:

3 gedachten over “Twee links”

  1. Tjsa. Ik krijg hier toch een heel sterk ‘Bijbelcode’ gevoel bij. Er iets in lezen dat er eigenlijk niet in staat. Dat er een bepaalde mate van ‘intuïtieve kennis’ was, is op zich niet gek, maar die gaat niet zover dat je kunt zeggen dat men evolutie ‘aanvoelde’. Ook de indianen met hun ‘broeder wolf’ niet.
    Leuk bedacht, vooral die ‘noodsprong’ om in de vierde dag de evolutie van het oog te zien. Zonder die vondst liep het hele verhaal flink uit de rails.
    Er zijn in het verleden vaker pogingen gedaan Genesis en evolutie met elkaar in overeenstemming te brengen, maar dat lijkt me vrij zinloos. Het zijn twee heel verschillende manieren om naar het onststaan van het leven te kijken. Wat deze meneer heeft bedacht, doet m.i. geen recht aan religie en niet aan wetenschap.
    Voor meer boeiende artikelen check http://www.facebook.com/renefransen. Ik heb momenteel geen tijd voor lange bijdragen op deze site, te druk met vakantie vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.